exotische groente

exotisch groente atlas versmarkt supermarktExotisch groente is groente dat afkomstig is uit (sub)tropische streken. Tropische  groenten groeien aan planten die in een tropisch klimaat gedijen. Ze kunnen niet tegen vorst.
Exotische groente  wordt in Europa vaak aangevoerd uit (sub)tropische landen, omdat in gematigde streken de omstandigheden ontbreken om deze soorten te kweken. Sommige exotische groenten  zijn in Europa relatief onbekend omdat ze te kwetsbaar zijn om over lange afstanden te worden vervoerd. In de loop van de tijd kunnen de exotische groente meer koudetolerante rassen worden ontwikkeld of glastuinbouw wordt toegepast om soorten te kweken, zodat ze niet meer uit verre streken hoeven worden ingevoerd.

Enkele voorbeelden van wat we in onze winkels verkopen, antroewa, oker, kousenband, sopropo,cassave, eddoes, madame jeannette hete peper voor de liefhebbers. Maar ook hebben we aardperen, citroengras, laos , gember, amsoi, pandangblad, bakbananen en nog veel meer.Mocht er iets zijn waar u op zoekt ben aarzel en niet en geef het door en wij zorgen ervoor.