noten en vruchten

noten en vruchten altas lekker vers

Noten en gedroogde zuidvruchten passen in een gezond voedingspatroon

Noten, rozijnen, gedroogde pruimen en andere gedroogde zuidvruchten bevatten veel gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen. Uit onderzoek blijkt dat consumptie van noten gepaard gaat met een lager risico op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes. Ook voor gedroogde zuidvruchten zijn er aanwijzingen voor gunstige effecten op de gezondheid.  Kwaliteit van Leven heeft de huidige wetenschappelijke literatuur op positieve gezondheidseffecten beoordeeld. De conclusie: consumptie van noten en gedroogde zuidvruch- ten past in een gezond en cholesterolverlagend voedingspatroon.

De rijkdom aan vezels, gezonde vetten, vitaminen en mineralen in noten en gedroogde zuidvruchten maken dat zij uitstekend passen in een gezond en cholesterolverlagend voedingspatroon.
Gedroogd fruit bevat meer energie en heeft een hogere voedingswaarde dan vers fruit. Doordat het vocht grotendeels uit de vrucht is gehaald, worden de fruitsuikers, vezels, vitamines en mineralen namelijk geconcentreerd. Gedroogde zuidvruchten zijn hierdoor relatief rijk aan vezels, B-vitamines en mineralen als ijzer, magnesium, calcium en kalium. Daarbij bevatten gedroogde zuidvruchten geen vet en 45 tot 75 gram koolhydraten per 100 gram.”
Wij hebben in onze winkel een totaal assortiment in noten en vruchten waar we trots op zijn, en elke dag zijn we op zoek naar nieuwe producten op de markt, enkele voorbeelden: baby vijgen, koningsdadels met walnoot, vijgen, abrikozen , macadamias, gojibessen en nog veel meer lekker gezonde producten.