kruiden & specerijen

Voor de beste kwaliteit en de grootste assortiment en kruiden en specerijen bent u bij ons op de goede adres.
Een kruid of keukenkruid is een kleine groene plant die gebruikt kan worden als specerij om de geur en smaak van gerechten te verbeteren. Sommige kruiden bestaan uit vermalen plantenwortels, andere uit bladeren, zaden, stengels of vruchtdelen.
Specerijen en kruiden zijn beide plantaardig. Het verschil tussen de twee is niet vastomlijnd. Met kruid wordt meestal verwezen naar een specerij afkomstig van een kleine groene plant. Zulke planten groeien vaker in gematigde klimaten en voornamelijk het bladgroen en stengels worden gebruikt als smaakmaker. Met specerij wordt meestal verwezen naar een smaakmaker uit andere, voornamelijk tropische klimaten. Van deze planten worden ook de bloemknoppen, meeldraden, zaadjes, vruchten, bast, en wortelstok gebruikt.
Voorbeelden van specerijen zijn Kruidnagel (bloemknop) Saffraan (meeldraad) Mosterd (zaad) Karwij (zaad)Koriander (zaad)Peper (vrucht)Piment (vrucht)Jeneverbes (vrucht)Kaneel (bast)Gember (wortelstok)Geelwortel (wortelstok),

Wij hebben zeer grote assortiment aan kruiden en mixen, van massala , rash el hanout, curry , komijn, zaatar, saffraan tot paella mix, veel kruiden hebben ook dubbele namen soms komt het voor bijv, dat een klant djinten wilt , die heb ze nodig voor een recept terwijl deze in nl komijn is of katoembar = korianderpoeder,kortom wij helpen u graag